Back in the Jeppis

Nåja, nu är då årets Tour de Svenskfinland avslutad och alla är tillbaka uppe i Jeppis. Familjesemstern avslutades med jobb och en paper presentation på EUPOP2013-konferensen i Åbo. Den egna presentationen gick helt bra. Man börjar ha gjort några presentationer nu och samtidigt fått erfarenhet av hur konkret och effektiv man bör vara för att kunna presentera sin juttu på 20 minuter (+10 minuter feedback efteråt). Förhoppningsvis förstår de som lyssnar och kan komma med god feeback på presentationen. Den här gången var det rätt avslappnad stämning och bra diskussion. De internationella åhörarna tyckte att Go Jaro Go var intressant, framförallt pga. trespråkigheten.

En viktig del av konferenser är också den sociala aspekten av att mingla med forskare från olika delar av världen. Den delen är jag överlägset sämst på eftersom jag av naturen är lite blyg. Trots det träffade jag en hel del intressant folk och hade givande diskussioner. Fick en riktig motivations-kick. De senaste konferenserna och seminarierna har nästan fungerat tvärtom då kommentarerna ibland har varit lite väl ifrågasättande (vilket antagligen berott på min oklara problemformulering och presentation) men nu är feelisen god. Dessutom är det också roligt att följa med de andra doktorandvännernas framsteg. Alla verkar ha ungefär samma berg- och dalbana av forskningsmässig hopp och förtvivlan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s