Om bloggen

“[…] det är svårare att hitta en sportintresserad musiker än en musikintresserad sportare…”

Ungefär så inledde jag min magistersuppsats (pro gradu) om Ishockeymusik (Åbo Akademi, 2008). Efter min examen från musikvetenskapen vid ÅA har jag inte kunna släppa dessa mina två favoritämnen musik och sport och i november 2017 disputerade jag med en doktorsavhandlingen Musik och sport : En analys av musikanvändning, ljudlandskap, identitet och dramaturgi i samband med lagsportevenemang (Åbo Akademi, musikvetenskap)

De sporter som jag främst fokuserar på i min avhandling är fotboll, ishockey och boboll och jag har använt mig av observationer från många lag. Mitt ämne tangerar många olika områden bl.a. ljudlandskap, identitet, bakgrundsmusik, filmmusik, media, medialisering, digitalisering, alltså mycket av det som kan rymmas under det den engelska termen ubiquitous music dvs.  allestädes närvarande musik, den musik som man i sin vardag oftast inte själv har valt att lyssna på.

Här på bloggen har jag skrivit ner många tankar, idéer och teman som jag behandlar i min forskningsprocess. För närvarande jobbar jag som fri forskare, musikpedagog och kritiker.

Om du har tips du vill dela med dig av eller veta mera om min forskning kan du antingen fortsätta läsa min blogg, kommentera, kolla in sidan med mina publikationer eller kontakta mig per mail kahlsved [at] abo . fi

//Kaj Ahlsved

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s