Om bloggen

“[…] det är svårare att hitta en sportintresserad musiker än en musikintresserad sportare…”

Ungefär så inledde jag min magistersuppsats (pro gradu) om Ishockeymusik (Åbo Akademi, 2008). Efter min examen från musikvetenskapen vid ÅA har jag inte kunna släppa dessa mina två favoritämnen musik och sport. När chansen att fortsätta studera uppenbarade sig så tog jag den och sedan hösten 2012 jobbar jag på en doktorsavhandling om musik & sport. Här på bloggen kommer jag att skriva ner tankar, idéer och intressanta teman som jag behandlar i min forskningsprocess. Kanske utvecklas bloggtexterna till användbar text för de artiklar som ska ingå i min artikelavhandling.

De sporter som jag främst fokuserar på i min avhandling är fotboll, ishockey och boboll men jag följer också regelbundet med innebandy och volleyboll. Jag gör fältarbete (“går på matcher”) och har använt mig av observationer från bl.a. FF Jaros, Vimpelin Vetos, Kovjoki Blue Fox, Kokkolan Tiikerits, HC TPS, HIFK:s, Jokerits, JBK:s GBK:s, KPV:s och Vasa IFK:s matcher. Mitt ämne tangerar många olika områden bl.a. ljudlandskap, identitet, bakgrundsmusik, filmmusik, media, medialisering, digitalisering… Mycket av det som kan rymmas under det den engelska benämningen ubiquitous music, dvs. allestädes närvarande musik, musiken i vår vardag. Den musik som du oftast inte själv har valt att lyssna på.

Om du har tips du vill dela med dig av eller veta mera om min forskning kan du antingen fortsätta läsa min blogg, kommentera, kolla in sidan med mina publikationer eller kontakta mig per mail kahlsved [at] abo . fi

//Kaj Ahlsved

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s